Reisverslag vanuit Nederland

Treasury Travel Logo

In januari 2009, had de Belize Hotel Association voor de eerste maal een stand op de Vakantiebeurs, te Utrecht om ons prachtig landje Belize en de leden van BHA te vertegenwoordigen. Nick Davies, eigenaar van het bedrijf Belize Travel Services en mezelf hadden het geluk om op die beurs Cynthia, eigenaresse van Treasury Travel te mogen ontmoeten.

Cynthia is al jaren lang “de” reisspecialiste voor Jordanië, echter werd nieuwsgierig toen ze hoorde hoe mooi Belize wel niet is. Na verschillende jaren Belize te volgen, een zeer gedetailleerde cursus te krijgen, vond ze dat het eens tijd werd om ons mooi landje te komen bezoeken. Samen met haar man, reisde Cynthia voor 14 dagen in Belize, en was verkocht!

Graag willen wij met jullie haar Reisverslag delen! Ook heeft Cynthia momenteel prachtige Belize promoties en pakketten beschikbaar, voor wie op vakantie wilt komen tijdens de maanden juni, juli en augustus.

Voor meer informatie kan je haar steeds mailen op info@treasurytravel.nl of bellen op +31 (0)111-650904

www.treasurytravel.nl

Cynthia en Wim

Hieronder vindt je een paar leuke “Highlights” over wat Cynthia allemaal beleefde tijdens haar Belize Adventure!

Lamanai – Burrel Boom, Dinsdag 11 april 2011:

* Plots zien we waarom de bomen zo hoog uitsteken, ze groeien boven op een hoge muur van een eeuwenoude Mayatempel, de tempel van Lamanai.

* Lamanai waar de jungle het heeft overgenomen, daar is ons Indiana Jones gevoel ineens weer!

* Met onze zaklantaarns schijnen we over het donkere water om de krokodillen te zoeken. Al snel weerschijnen een paar ogen als grote diamanten in onze lichtbundels, de eerste krokodil hebben we gevonden waarna er nog veel meer zullen volgen.

Crooked Tree – Baboon Sanctuary, Woensdag, 12 april 2011:

* Wie de film Jurassic Park heeft gezien kan zich het geluid van de T-Rex vast herinneren, dit is hetzelfde geluid. De meeste mensen die een brulaap voor het eerst horen en niet weten wat het is kan het een angstaanjagend geluid zijn, zo intens en machtig klinkt het.

San Igancio, Cayo district – Tikal Guatemala, Donderdag, 13 april 2011:

* Vanuit hier kan zo veel ondernomen worden zoals Cave tubing (met een rubberband en lantaarnhelm een rivier afzakken, dwars door de mooiste grotten! Hiken, paardrijden, Mayatempels, canyoning  en ga zo maar door.

Actun Tunichil Muknal Cave, Vrijdag, 14 april 2011:

* Onze mond valt open van verbazing, de ingang van de grot is een prachtig azuurblauw meertje welke we eerst door zullen moeten zwemmen om dieper de grot in te kunnen gaan.

* De bergketen heeft een bijzondere vorm en wordt in de volksmond The Sleeping Giant genoemd, het is fascinerend om te zien. Het lijkt inderdaad of er een enorme reus vredig ligt te slapen tussen al dit natuurschoon.

* We vliegen met een klein propellervliegtuigje van Tropic Air naar Placencia, een toeristisch stadje op een schiereiland

Shark Reef Alley – Caye Caulker, Dinsdag, 19 april 2011:

* Shark Reef Alley, alweer een belevenis die we nooit meer zullen vergeten! In dit deel van het rif dat om de eilanden heen ligt kan men met zusterhaaien en stingrays zwemmen, geweldig!

* Wim begint plots enthousiast te wijzen en in de verte zie ik een grote vis die vliegende bewegingen maakt, zou het een reuzenmanta zijn? Dichterbij gekomen blijkt het om een Spotted Eagle Stingray te gaan, wat een dier!

Ambergris Caye – San Pedro Woensdag, 20 april 2011: Caye Caulker laten we achter ons om naar Ambergris Caye te gaan, in de volksmond ook wel San Pedro genaamd naar het hoofddorp op het eiland.

Portofino, Donderdag, 21 april 2011: We worden bij de pier van Caye Casa opgehaald door een boot van Portofino Resort dat eigendom is van Sandra en Jan van Noord, een Belgisch/Nederlands echtpaar die dit paradijs elf jaar geleden zelf heeft opgebouwd. We kennen Sandra al een aantal jaar van de Vakantiebeurs en het is zo enorm leuk haar nu bij “haar thuis” te zien. We hebben enorm veel bewondering voor wat zij hier hebben opgebouwd. Vandaag sluiten we af met een dagje” nietsdoen”. Een welverdiende vrije dag na twee weken intensief reizen en beleven. We klagen niet hoor, we hebben volop genoten maar het feit dat we beiden een groot deel van de dag alleen maar slapend aan de kustlijn doorbrengen zegt wel genoeg. We genieten van deze dag zoals we van de hele reis hebben gedaan, met volle teugen. Portofino is een geweldig kleinschalig resort voor dé perfecte afsluiting van onze mooie reis door Belize.

Samenvatting: Belize heeft ons enorm verrast door de vele mogelijkheden die het land biedt. In afmeting is het klein, maar qua bezienswaardigheden is het een land waar niet veel landen aan kunnen tippen. Een heerlijk land op per huurauto te verkennen, veilig, met vriendelijke gastvrije bevolking, oneindige natuur zowel op land als in de oceaan, een geweldige keuken en een heerlijk klimaat. Kortom een land dat wij met veel passie aan zullen raden aan iedereen die nog een puur en nog niet ontdekt land wil bezoeken! Een prachtig land dus om een mooie rondreis te maken!